Samboere

Samboerkontrakt

Har du råd til en IKEA-hylle, har du råd til et sikkerhetsnett. 

Har du hørt om samboere som slåss så fillene fyker om et servise, hvem som eier
leiligheten – og hvem har bidratt mest på å pusse opp badet? Der en spyttet inn kr. 10.000 og den andre ikke lenger ‘husker det’.

Disse får ofte advokathjelp – fordi de trenger det. Tenk deg at en fikk en sum hos bestemoren sin og betalte ned på et lån begge hadde – nei det er ikke tatt vare på noen kvittering, og uansett syntes den andre at gaven var til dem begge. Legg til at de får barn – dette er ikke et godt grunnlag for godt samarbeid rundt samvær.  Det trenger ikke hende med deg og dere. Men da må dere ha ordnet papirene på forhånd. Nei, de bør ikke lastes ned – det er avtaler, og lover og all verden – og en dreven advokat vil kunne plukke den fra hverandre. Ofre et par middager ute – og spytt pengene i en kontrakt som vår også drevne advokat skriver for nettopp dere i nettopp deres situasjon. Den sier hvem kom inn med hvor mye og hva. Hvilke plikter har hvem? F.eks skal dere betale husleien 50/50? er det riktig dersom en tjener det dobbelte av den andre? Og hvem skal ha den håndspikkede gåsa som står i vinduet. Eller smykket fra oldemor som dere faktisk fikk begge to.

Og en detalj få eller ingen tenker på; ofte kan dere ha en skjult forsikring et eller annet sted. Reiseforsikring for eksempel. En brakk foten og den andre rakk ikke et møte som gjorde at de tapte kr. 25.000.- Slike spørsmål også.
Det gir dere begge trygghet fra å bli godt kjent med rettssystemet på grunn av samboerskapet, om dere har en kontrakt som løser de problemene som har den egenskapen at de er juridiske snikmordere.

Ønske dere det til jul. Mange foreldre forteller oss at ‘Hadde bare sønnen min hatt en samboerkontrakt…(så pusses nesen)..så skulle jeg sovet bedre om natten. Men kjærligheten gjør vel blind, da. (Bitterhet.)

Ærlig talt; dere er enige om det meste. Få det ned på papiret – på en juridisk korrekt måte.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close