Fremtidsfullmakt

( noen kaller det ‘Vil du være rik og frisk, eller syk og fattig?)

Blir du gammel nok, øker mulighetene for at du eller partneren din skal komme i en situasjon hvor en kan bli syk eller dement og dermed umyndiggjort. Så selv om dere trenger å flytte til mindre bolig, kan du ikke selge huset dere eier sammen – for ektefellen din er umyndiggjort og kan ikke lenger bli med på bestemmelsen. Og du søker men får nei , for den som er verge synes ikke det er en god idè. Og for all del; du trenger ikke ha en partner for at du bør ha en verge. Det er greit å ha penger for å gå til frisøren om du kommer på et hjem også. Men alt koster penger – og da er vi inne i den sirkelen om hvem skal bestemme over dine penger, dine muligheter – og ditt liv.

Om du lar være å skrive fremtidsfullmakt, peker Statsforvalteren ut en fremmed til å være din verge. Folk flest foretrekker at en de kjenner – og som kjenner dem og hvordan de best vil ha det – skal være deres verge.

For å få til dette, må det skrives en gyldig Fremtidsfullmakt. Den skal godkjennes av Statsforvalteren den dagen du kanskje får bruk for den. Det vrimler av slike på nettet og mange av dem er ikke gyldige. Så å laste ned og lage egen for å slippe å betale noe for en ekte fremtidsfullmakt er en dårlig løsning. Den vil kunne bli sett som ugyldig. Verdiløs.

Vårt råd er at alle bør unne seg en fremtidsfullmakt. Det vil gjøre stor forskjell i livet på de av oss som er uheldige og blir syk, skadet, dement eller annet.

Dine foreldre hadde hatt godt av dette tipset også. Svært godt av det. Og selv om de har lastet ned skjema fra nettet og det ene med det andre; det hele forflyttes bare for svært ofte er ikke de fremtidsfullmaktene gyldige!

Dere er alle hjertelig velkommen for et møte hos oss hvor vi snakker om situasjonen og om hva fremtidsfullmakten gjør. Eller hvem en ønsker som verge. Her kan både foreldregenerasjonen og andre gå via telefon/SMS, epost. Vi får de opplysningene dokumentet krever – og når alt er klart, sender vi merkede originaldokumenter som bare mangler underskriftene til den det gjelder og to vitner.

Vi garanterer fremtidsfullmakt skrevet av erfaren advokat – og du kan få din om du bor på Bjørnøya eller Snåsa. Om du er i Trondheim og gjerne vil ha møte, men ikke føler deg i form, kommer vi gjerne på hjemmebesøk. Vårt mål er best mulig resultat for deg – og vi går så langt vi kan for å oppnå dette sammen med deg.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close